Over ons

Bekijk hieronder onze showtuin in 360-graden!

Wij zijn Schouten Bomen!

En wij bieden het grootste en allermooiste assortiment oude fruitbomen van Nederland aan! Maar u kunt bij ons ook terecht voor volwassen sierbomen en notenbomen. Wij zijn geen kwekerij maar wij zijn gespecialiseerd in het verplanten van bomen door heel Nederland. Zo redden we karakteristieke volwassen bomen van de zaag en geven we ze een tweede leven in uw tuin! We verkopen onze bomen vanuit de showtuin in Abbekerk van maar liefst ca. 10.000 m2! Zo houden we Nederland groen en kunt u direct genieten van een volwassen boom met karakter. Bomen hebben de positieve eigenschappen dat ze CO2 uit de lucht opnemen en omzetten in zuurstof. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling en helpen ze met hun wortels tegen wateroverlast. Met uw aankoop draagt u dus tevens bij in de strijd tegen klimaatverandering! Ons bedrijf stond onlangs nog centraal in campagnes van Marktplaats Zakelijk en van De Ondernemer!

De voordelen op een rijtje

Alle bomen zijn met veel zorg en volledig in eigen beheer gerooid en van een grote draadkluit voorzien. Hierdoor zijn onze bomen het gehele jaar plantbaar (behalve bij strenge vorst) en bent u niet meer afhankelijk van de seizoenen!

Wij verlenen 1 jaar hergroeigarantie op het gehele assortiment indien wij de bomen voor u planten en iedere boom wordt geleverd met een gratis druppelleiding die kan worden aangesloten op uw tuinslang.

Alle bomen zijn genummerd en direct uit voorraad leverbaar. Hierdoor kunt u echt uw eigen boom uitzoeken die volledig aansluit op uw persoonlijke smaak en wensen.

Planten en transport

Een klein deel van ons assortiment is door u zelf met een aanhanger te vervoeren en te planten. De meeste bomen die wij verkopen zijn hiervoor echter te groot en/of te zwaar. Wij kunnen in dat geval het transport en (ver)planten voor u tegen een aantrekkelijk tarief verzorgen, of desgewenst in samenwerking met uw hovenier uitvoeren. Ook kunnen wij u assisteren bij de aanleg van uw tuin en/of bedrijfsterrein. Alle werkzaamheden worden zoveel mogelijk met behulp van ons uitgebreide machinepark in eigen beheer uitgevoerd. Voor bomen met een kluitdiameter tot 90 cm gebruiken we meestal een kruiwagen of handkar (benodigde minimale toegangsbreedte ca. 120 cm maar denk ook aan de takken van de boom!).Voor bomen met een kluitdiameter vanaf 90 cm is vanwege het gewicht doorgaans het gebruik van onze rupskraan noodzakelijk (benodigde minimale toegangsbreedte ca. 250 cm) of onze autolaadkraan die vanaf de openbare weg een afstand van maximaal 8-12 meter door de lucht heeft (afhankelijk van het gewicht van de boom). Wanneer uw tuin moeilijk bereikbaar is kunnen we ook extern een telekraan inhuren die de boom naar de plantlocatie hijst. Voor iedere plantklus vinden wij meestal wel een geschikte oplossing! Voor een compleet overzicht van onze uitgebreide dienstverlening klikt u hier. Voor het planten van bomen binnen 2 meter van de erfgrens heeft u doorgaans toestemming nodig van het naburige erf, op internet kunt u hierover meer informatie terugvinden.

Locatie en werkgebied

U vindt ons bedrijf in het pittoreske dorpje Abbekerk direct langs de snelweg A7 in Noord-Holland (slechts circa 30 minuten boven Amsterdam). Wij zijn tevens goed bereikbaar vanuit Friesland (Afsluitdijk) en Flevoland (Houtribdijk).

Onze klantenkring bestaat uit particulieren en bedrijven (hoveniers, tuinarchitecten, tuincentra, gemeenten, etc.) door heel Nederland.

U bent van harte welkom om (op afspraak) vrijblijvend langs te komen in onze showtuin!

Een stukje historie...

Het bedrijf Schouten Bomen & Loonbedrijf is opgezet door Richard Schouten. Nadat hij in 2000 in het fruitteeltbedrijf van zijn vader kwam werken en het bedrijf in 2010 overnam heeft hij de bedrijfsactiviteiten in eerste instantie uitgebreid met diverse loonwerkzaamheden ten behoeve van de agrarische- en bouwsector.

Naast de fruitteelt is het bedrijf inmiddels alweer jaren succesvol op het gebied van grondwerk, kraanwerk en transport. Met de aanschaf van een eigen rooimachine (Holmac) werd het bedrijf sinds 2010 ook actief op het gebied van het rooien (= het opgraven en inkluiten) en verplanten van (grote) bomen voor zowel bedrijven als particulieren in heel Nederland en het opkopen van (fruit)bomen uit oude boomgaarden en tuinen.

De meest bijzondere en karakteristieke bomen werden de afgelopen jaren nog via een extern bedrijf verkocht maar in 2016 heeft Richard Schouten het bedrijf Schouten Bomen & Loonbedrijf opgezet om zodoende ook de verkoop en het (ver)planten geheel in eigen beheer te gaan uitvoeren.

Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs!

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend (op afspraak) langskomen?
Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!