oude perenboom fruitboomoude perenboom fruitboom

Div. rassen

695,00

Soort: Perenboom
Prijs: € 695,00 per stuk
(incl. 9% BTW) met 1 jaar garantie*

Eigenschappen

Leeftijd: ca. 45 jaar
Stamhoogte: laagstam
Hoogte: ca. 250-300 cm
Breedte: ca. 250-300 cm
Stamomtrek: ca. 55/80 cm
Kluit: ca. 90 x 45 cm of 110 x 55 cm
Rassen: diverse rassen
Bestuiving: zelfbestuivend*
Voorraad: grote voorraad aanwezig
* Behalve de Bonne Louise ‘d Avranches

Echt een blikvanger voor iedere tuin met grillige vormen en van zware kwaliteit. Geeft heerlijke hand- of stoofperen en prachtige witte bloesem! We hebben dit formaat beschikbaar in 4 rassen (Doyenne du Comice, Conference, Bonne Louise ‘d Avranches en Gieser Wildeman (stoofpeer).

Kenmerken perenras “Pyrus Communis Conference”

De Conference is in Nederland erg populair. Deze prachtige knoestige oude perenboom (handpeer) met grillige vormen is direct fruitdragend. De vorm van de peren is breed en lang en de smaak zoet en sappig. De peren hebben een lichtgroene tot bruine kleur met onderin soms wat donkere vlekken (dit noemt men roest). Deze boom geeft prachtige vroege witte bloesem en de pluktijd van de peren is rond september. Dit ras is zelfbestuivend en goed ziekteresistent. Door kruisbestuiving via een ander geschikt perenras binnen een straal van ca. 100 meter zal de vruchtopbrengst wel verhoogd worden maar dit is dus geen vereiste.

Kenmerken perenras “Pyrus Communis Doyenne du Comice”

De Doyenne du Comice is een zelfbestuivende saprijke peer met een zoete geur en smaak.  Net als de Conference is dit een erg populaire handpeer. De boom geeft prachtige witte bloesem en de pluktijd van de peren ligt rond medio september. Prachtige karakteristieke knoestige oude perenboom met grillige vormen en direct fruitdragend.

Kenmerken perenras “Pyrus Communis Gieser Wildeman”

De Gieser Wildeman is waarschijnlijk wel de meest populaire stoofpeer. Hij is zelfbestuivend en als je de peer kookt kleurt het vruchtvlees mooi rood/ donkerbruin. De zoete peren zijn klein en bruingeel van kleur met korrelig vruchtvlees. De Gieser Wildeman kan last hebben van beurtjaren, dit betekent het ene jaar veel peren en het jaar erna weinig. Door de peren goed uit te dunnen kan dit verholpen worden.

Kenmerken perenras  “Pyrus Communis Bonne Louise ‘d Avranches”

Deze oude handpeer wordt in Nederland weinig meer gekweekt maar was reeds voor 1780 in de handel, een echt oud (Frans) perenras dus! We hebben slechts enkele stuks beschikbaar. In april/ mei geeft deze perenboom prachtige witte bloesems die rond augustus/ september uitgroeien tot grote zoetzure groene handperen met een rode blos. Dit ras is niet zelfbestuivend en heeft dus binnen een straal van ca. 100 meter een ander geschikt perenras nodig om vruchten te kunnen vormen.

Transport, planten en garantie

Tegen een scherp tarief kunnen wij het transport en planten (in heel Nederland) voor u uitvoeren. Ook kunnen wij u helpen bij het aanleggen van uw tuin en/of boomgaard. Wij hebben alle ervaring en machines hiervoor in huis. U ontvangt 1 jaar garantie op onze bomen indien wij het planten voor u verzorgen. Het planten kan het gehele jaar (behalve bij strenge vorst) plaatsvinden in iedere grondsoort. Onze bomen worden geleverd met een gratis druppelleiding die kan worden aangesloten op uw tuinslang. Bij ons bent u verzekerd van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs!

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Categorie:
MEER INFO